"Отбор на годината" на Община Плевен

Габриела Илиева, Давид Цветанов, Момчил Банев и Невен Вутев донесоха поредното отличие за Основно училище „Йордан Йовков". Община Плевен връчи на младите шахматисти наградата за най-добре представил се отбор за 2014 година.

 Дълъг е списъкът с награди, които Габриела, Давид, Момчил и Невен заслужено спечелиха, водени от своя преподавател Йордан Нинов. Те са неколкократни призьори на общински и областни първенства. През 2013 година се класираха за финала на Националния шампионат, където взеха сребърните медали.

Габриела тренира шах от 6 години, Невен от 4, Момчил от първи клас, а Давид – от втори клас. Младите шахматисти смятат, че всеки човек трябва да се занимава с нещо – да спортува, да има хоби, а не да бездейства.

„Шахът ми е дал много. Забелязала съм обаче, че нашите връстници не го оценяват особено като спорт, а истината е, че той помага за развитието на личността", споделя Габриела.

Днес Габриела Илиева, Давид Цветанов, Момчил Банев и Невен Вутев вече са ученици в Математическа гимназия и ГПЧЕ, но трепетите, радостите и вълненията, които са изпитали като ученици в ОУ „Йордан Йовков" ще останат завинаги в умовете и сърцата им.

Google+