Робот и стръкчета цветя в навечерието на 110-годишен юбилей!

За сто и девети път на 15 септември би звънецът за начало на учебната година в едно от най-старите плевенски училища ОУ „Йордан Йовков“. По традиция и тази година школските врати бяха отворени след стръкчетата цветя, подадени от детските ръце, тържествен водосвет и празнична програма. 

ОУ „Йордан Йовков“ продължава да живее пълнокръвно и тази учебна година – певчески формации, клубове, спечелени проекти, практикуми, конкурси, състезания. След празничния ден предстоят поредните предизвикателства пред ученици и учители. Сред тях е отстояването на едни от най-добрите резултати в Плевен и областта на националното външно оценяване по български език и литература за поредна година, както и продължаването на успешния старт на допълнителното изучаване на немски език.

Програмируем робот ще „задейства“ пътни ситуации на външна и вътрешна площадки в училищното пространство след спечелен проект по безопасност на движението по пътищата. Запазването на традицията на отборите по волейбол за момчета и момичета да са най-добрите в града е също сред приоритетите.

В навечерието на 110-годишния юбилей школото ще продължи да съчетава иновативно и традиционно, обединени от необичайните обстоятелства на пандемията, да дарява с много обич децата – бъдещето на Плевен и на България.

DSC09834

DSC09818

DSC09851

DSC09844

Google+