Вълшебният свят на Андерсеновите приказки

На 31 март в зала ,,Игротека” на РБ ,,Христо Смирненски” учениците от V ,,а” клас участваха в литературно състезание, посветено на вълшебния свят на Андерсеновите приказки. С него стартираха инициативите на нашето училище, свързани с националната кампания в подкрепа на четенето ,,Походът на книгите”.

Оспорвано бе съревнованието беше между отборите ,,Мечтатели” и ,,Приятели”. Петокласниците с желание разказваха за любимите си Андерсенови герои, разсъждаваха върху мъдрите мисли от приказката ,,Грозното патенце”, четоха изразително откъси, а помощник – капитаните обобщиха защо всяка Андерсенова творба е вълшебна песен на човешкия живот. Знанията и уменията на учениците се оценяваха от компетентно жури и след последния кръг се оказа, че двата отбора имат по равен брой точки- 42.

В края на забавното интерактивно занятие всички ученици и гости се убедиха, че в приказките на Андерсен има много мъдрост, поука и свеж хумор.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/yovkovpl/public_html/media/widgetkit/widgets/gallery/styles/wall/template.php on line 12

Google+